Ρευματοειδής Αρθρίτιδα και Γανοθεραπεία

Home » Healing » Ρευματοειδής Αρθρίτιδα και Γανοθεραπεία

ρευματοειδής αρθριτιδαΠώς μπορεί η Γανοθεραπεία να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της Ρευματοειδούς Αρθρίτιδας

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα (ΡΑ) είναι χρόνια, συμμετρική, πολυαρθρική, αλλά και συστηματική φλεγμονώδης νόσος, που προσβάλει κυρίως τον αρθρικό υμένα των μικρών αρθρώσεων. Μπορεί να προκαλέσει παραμόρφωση των αρθρώσεων και χρόνια αναπηρία. Είναι μια χρόνια, τυπικά ισόβια νόσος με πολύ μεταβαλλόμενη πορεία . Η νόσος προσβάλει το 1% του πληθυσμού των ενηλίκων. Προσβάλει όλες τις ηλικίες αλλά η συχνότητα εμφάνισης της αυξάνει με την πάροδο της ηλικίας. Είναι τουλάχιστον δύο φορές συχνότερη στις γυναίκες συγκριτικά με τους άνδρες. Διακρίνεται σε δύο κατηγορίες: τη ρευματοειδή αρθρίτιδα ενηλίκων καθώς και τη νεανική ρευματοειδή αρθρίτιδα. 

Τι είδους νόσος είναι η Ρευματοειδής αρθρίτιδα?

Οι ειδικοί κατατάσσουν την ρευματοειδή αρθρίτιδα στην κατηγορία των αυτοάνοσων νοσημάτων. Στα αυτοάνοσα νοσήματα το ανοσοποιητικό σύστημα, που έχει ζωτική σημασία για την άμυνα του οργανισμού έναντι των νοσογόνων παραγόντων δεν μπορεί να διακρίνει ανάμεσα στις ουσίες του ίδιου του σώματος και στις εξωγενείς ουσίες, με αποτέλεσμα να στρέφεται εναντίον των ιστών του σώματος. Δεν είναι γνωστό ακόμη ποίες ουσίες αποτελούν έναυσμα για την ενεργοποίηση αυτών των αντιδράσεων.

Αν και η αιτιοπαθογένεια της νόσου είναι άγνωστη, εν τούτης υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι οι μηχανισμοί αυτοανοσίας παίζουν σημαντικό ρόλο στην χρονιότητα και στην εξελικτική πορεία της νόσου.

Πηγή: Βικιπαίδεια

γανοθεραπείαΠώς μπορεί η Γανοθεραπεία να βοηθήσει τους πάσχοντες από Ρευματοειδή αρθρίτιδα?

Η Γανοθεραπεία είναι μια εναλλακτική θεραπεία που “χρησιμοποιεί” βότανα προκειμένου να βοηθήσει το ίδιο το ανοσοποιητικό σύστημα να ανακτήσει την δύναμή του για να αντιμετωπίσει διάφορα νοσήματα.  Τα βότανα που χρησιμοποιούνται ως βάση της Γανοθεραπείας λειτουργούν με ρυθμιστικό τρόπο στο αμυντικό σύστημα του οργανισμού και αυτό είναι το πιο σημαντικό, καθώς το σώμα δεν αποθηκεύει συστατικά που δεν χρειάζεται, αλλά τα αποβάλλει με την ούρηση, την αφόδευση, τον ιδρώτα και τη βλέννα.

Το βασικό βότανο της Γανοθεραπείας είναι το γανόδερμα.  Το γανόδερμα είναι μανιτάρι, για την ακρίβεια μύκητας, με πάνω από 300 βιονεργά συστατικά και ανήκει στην κατηγορία των προσαρμογόνων βοτάνων.  Υπάρχουν πολλές μελέτες για την δράση του γανοδέρματος στα αυτοάνοσα νοσήματα.

Διαβάστε εδώ για την δυνατή αντιφλεγμονώδη δράση του γανοδέρματος αλλά και την δυνατότητά του στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Στην περίπτωση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας προτείνονται τα εξής βότανα:

ganoderma                                           Γανόδερμα RG και  GL (μυκήλιο) Organicνονι

Cordypine (ποικιλία μανιταριών cordyceps με φυσική ζύμωση ανανά) Organic

Σπιρουλίνα Οργανική και αποστειρωμένη

Morinzhi (χυμός Νόνι με ιβίσκο) Organic

Δείτε τα παραπάνω βότανα εδώ

Πέρα από τη Γανοθεραπεία, τι άλλο μπορεί κάποιος να κάνει για να βοηθήσει τον οργανισμό του?

Σύμφωνα με τις περισσότερες εναλλακτικές θεραπείες συμπεριλαμβανομένης της Γανοθεραπείας, τα προβλήματα στον οργανισμό μας και σίγουρα οι αυτοάνοσες νόσοι προκύπτουν από την κακή διατροφή ως επί το πλείστον.

Σύμφωνα λοιπόν με την διεθνούς φήμης Γανοθεραπεύτρια, κα Jane Yau, θα πρέπει να αποφεύγουμε όσο μπορούμε τα παρακάτω, προκειμένου να “αλκαλοποιήσουμε” όσο μπορούμε τον οργανισμό μας και να ενισχύσουμε το αμυντικό μας σύστημα:

Γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα

Τροφή με γλουτένηζαχαρηψωμι

Ζωϊκή πρωτεϊνη

Λευκό ψωμί

Λευκή ζάχαρη

Ιδιαίτερα στην περίπτωση της Ρευματοειδούς Αρθρίτιδας η κα Yau προτείνει την ενίσχυση της διατροφή με:

ωμέγα 3Ωμέγα 3 (λάδι ψαριού)μπλε μούρα

Κρεμμύδι και Σκόρδο

Μπλε μούρα

  Τζίντζερ

    Μούρα και πράσινα μήλα

κρεμμύδι    Κουρκουμάκουρκουμάς

       Τομάτες

        Κηπευτικά τεύτλα

         Λάδι ελιάς

Για οποιαδήποτε πληροφορία συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας εδώ και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>